Peynirli Omlet

Gerekli Malzemeler
* 5 yumurta
* yarım çay bardağı zeytinyağı
* yarım kaşık un
* 1 çay bardağı ufalanmış peynir
* yeterince tuz

Yapılışı
1.) Beş yumurta kırılır, üzerine yarım kaşık un ve tuz serpilir. Bir çay bardağı ufalanmış peynir konur, karıştırılır.

2.) Genişçe bir tavada zeytinyağı iyice kızdırılır. Kızan yağ üzerine bir numaradaki karıştırılan malzeme dökülür. Bir taraftan da tava sapından tutularak sallanır. Bütün tavanın üzerini kaplayacak şekilde malzemelerin dağılması sağlanır. Altı, altın sarısı olana dek kızartılır. Çatalla veya bir maşa ile yaygın olan omletin bir ucundan kaldırılarak yarım daire şekli verilmek üzre birbiri üzerine kapatılır. Yine alt üst edilir. İsteyen bu kapama işi ni yapmaz, düz bir tabakla alt üst eder, tekrar üste gelen kısım alta gelmek üzre omlet tavaya kaydırılır. Kızarmayan yeri kızartılmış olur. Sıcak olarak servis yapılır.

NOT: Peynir, rendelenmiş kaşar peyniri veya ufalanmış herhangi bir peynirden olmalıdır. Sevenler için kıyılmış maydanoz da peynire karıştırılır.

0 yorum: