Balık Kebabı

Gerekli Malzemeler

* 1 kilo balık
* yeterince tuz ve karabiber
* 1 baş soğan suy
* 8 defne yaprağı
* yarım fincan zeytinyağı
* yarım limon suyu
* 1 limon suyu (üzerine)

Yapılışı
1.) Bir kilo kılıç balığını (temizlenmiş olarak) kuşbaşından biraz büyükçe ve dört köşeli olmak üzere kesmeli. Her bir parçanın bir tarafında derisinin kalmasına dikkat etmeli.

2.) Tuz, biber ve soğan suyunu karıştırıp kuşbaşı doğranan balıklara döküp karıştırmalı, bir saat kadar öyle bırakılmalıdır.

3.) Küçük şişlere parcaların deri tarafından bir balık, bir defne yaprağı saplamak üzere her şişe beş altı parça takılmalı, derisiz kalan parçalar varsa onları da aralarına koymalı.

4.) Izgarayı ateşte ısıtıp, zeytinyağlı bir bezle iyice silip, yağladıktan sonra şişleri üzerine yatırmalı.

5.) Bir kase içinde biraz soğan suyu ve bir miktar zeytinyağı ve yarım limon suyunu çalkalayıp, karıştırarak şişleri çevirdikçe bir fırça veya herhangi bir şeyle üzerlerine sürmeli. Balık etleri kızarıp, piştikten sonra şişlerden çıkarıp, defne yapraklarını ayırarak tabağa almalı ve üzerlerine bol limon sıkılarak, sıcak olarak servis yapılmalı.

0 yorum: