Acem Pilavı

Gerekli Malzemeler

* 2 bardak iyi cins pirinç
* 300 gr koyun eti
* 2 baş soğan
* 1 paket (200 gr) yağ
* 4 bardak su
* yeterince tuz (isteğe göre baharat)

Yapılışı
1.) Birgün evvelden pirinç yıkanıp ılık tuzlu su ile ıslatılır.

2.) 300gr koyuneti kuşbaşı doğranıp, bir miktar yağla tencerinin içinde kavrulur.

3.) Kavurmalar tencereden alınıp bir tavada üzerine 2 soğan çentilerek az bir yağ ilavesi ile kızartılır.

4.) Kızartılan bu etler pilav pişirilecek tencereye dizilir. Arzu edilirse fıstık, üzüm, dövülmüş tarçın, karanfil, kakule ekilir.

5.) Bir gün evvelden ıslatılmış pirinç yıkanır, etler üzerine yığılır. Üzerine hafif tuz serpilir. Kenarlarından pirinci bozmyacak şekilde 4 bardak su katılır. Ateşe konur, kapağı kapatılıp buharı çıkmayacak şekilde kapağın etrafı hamurlanır. 2 dakika sonra ateşin hızı çok azaltılır. Arada bir tencereye kulak verilir, cazırdamaya başlayınca derhal ocaktan alınıp kapagı açılır, kalan yağ küçük parçalar halinde pilavın üzerine konulur, 2 dakika sonra bir tepsiye ters yüz edilip boşaltılır.

Aklınızda Bulunsun
Bu pilav haşlanmış, kızartılmış piliçle de pişirelebilir. Biz bu tarifi bir asır önce yazılan kitaptan aldık, denedik. Bu gün çift tabanlı tencereler var, o tencerelerde bu pilav daha iyi pişer. Kapak kenarlarına da hamur sıvamak gerekmez.

0 yorum: