Yumurtalı Ispanak

Gerekli Malzemeler

* yarım kilo ıspanak
* 2 büyük soğan
* 1 kaşık salça
* 3 kaşık yağ
* 1 çay bardağı su
* yeterince tuz
* 5 yumurta


Yapılışı
1.) Yarım kilo ıspanak köklerinden kesilir, güzelce bir kaç defa yıkanarak kumu, toprağı giderilir. Üzerine basacak şekilde su doldurulur. 20 dakika kadar haşlanır, sonra suyu süzülür. 2 avuç içerisinde topaklar halinde suyu sıkılır, ince ince doğranır.

2.) Düz yayvan bir tencereye 3 kaşık yağ konur, çentilmiş soganlar pembeleşinceye kadar kavrulur, 1 kaşık salça ilave edilir, 5 dakika kadar tekrar karıştırılarak salça öldürürlür. Hepsinin üzerine ince doğranmış ıspanak dökülür, karıştırılarak 15 dakika kadar tekrar kavrulur. Tuzu, biberi ve bir su bardağı suyu katılarak karıştırılır. 5 dakika kaynatılır.

3.) Yumurta kırılacak yerler kaşıkla ıspnaklarıdan aralnır, yumurta büyüklüğünde çukurlar haline getirilir. Bu çukurlara yumurtalar bir bir kırılır, hemen tencerenin kapağı kapatılır. Yumurtaların üzerlerini beyaz bir tabaka sarınca fazla katı olmaması için hemen ocaktan alınır servis yapılır.


Aklınızda Bulunsun
Rafadan yumurtanın üzerine dökeceginiz tuz yüzeyde kalır ve iyice karıştırılmadıkça yumurtayı tuzlamanız mümkün olmaz. Oysa bu tuz tutamının üzerine birazcık kaynar su dökerseniz bütün yumurta tuzlanmış olur.

Yumurta pişirilen su: içinde yumurta kaynattığınız suyu sakın dökmeyin, soğumasını bekleyin ve mineraller bakımından oldukça zengin olan bu suyla salon bitkilerini sulayın.

0 yorum: