Antep Kebabı

Gerekli Malzemeler

* yarım kilo karışık dana ve koyun kıyması
* 2 baş soğan
* 3 adet domates
* 3 adet yeşil biber
* bolca kırmızı toz biber (acı)
* yeterince tuz

Antep Kebabı Yapılışı
1.) Kıyma, tuz ve acı toz kırmızı biberle iyice yoğrulur.

2.) Bu kıymadan cevizden biraz irice parçalar alıp, uzun köfteler haline getirilir. Sonra bunların her biri birer şişe geçirilip, eller ısıtılarak şişte iyice sıkıştırılır ve parmaklarla yassıltılır.

3.) Mangal veya ızgara üzerinde şişlerin 2 tarafıda pişirilir. Taze pide, şişler pişerken üzerine kapamak suretiyle ısıtılır, 2 pide arasına üzerinden bastırılarak köfteler şişlerinden çekilir.

4.) Domates, yeşil biber ve ince halka halka doğranmış soğan ile maydonoz tabakların kenarına konularak servis yapılır.

NOT: Bu şiş kebabının kıyması elde iki bıçak ile kıyılırsa kebap daha lezzetli olur. Fakat bu kıymayı bu şekilde yapmak biraz el alışkanlıgı ve beceri ister. Bir de kıyma kıyılırken içerisine kuyruk yağı da katılabilir.


Aklınızda Bulunsun
Doğranmış soğanların saklanması: doğranmış soğanları ağzı kapalı bir kavanoza doldurarak buzdolabında bir-kaç gün saklayabilirsiniz.

0 yorum: