Balık Tavası

Balık Tavası Nasıl Yapılır ?
(Kefal, Mercan, Uskumru, Hamsi)

Gerekli Malzemeler
* 1 kilo balık
* 2 kahve fincanı un
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 limon
* yeterince tuz

Yapılışı
1.) Güzelce temizlenmiş balıklardan herhangi birisi, suyu iyice süzülüp bei bezle kurulandıktan sonra;

2.) Bir kese kağıdına unla karıştırılmış tuz katılarak balıklar teker teker kesekağıdının içine konup ağzı elle sıkılır, çalkalanır, böylece balığın her tarafına unun bulaşması sağlanmış olur. Bütün balıklar böylece undan geçirilir.

3.) Bir kağıt içerisine, balıklar üzerinde fazla bulunan un silkelenerek kese kağıdına dökülür. Böylece bütün balıklar unlanmış olur.

4.) Balıkların, kızgın yağ bulunan tavada iki tarafı kızartılır, tabağa alınır.

5.) Tabaktaki balıklar, kesilmiş limonlarla, halkalar halinde doğranmış soğan, kıyılmış maydanozla süslenir ve servis yapılır.

0 yorum: