Bulgur Pilavı

Gerekli Malzemeler

* 2 bardak pilavlık bulgur
* 5 kaşık yağ
* 2 adet orta irilikte soğan
* 2 bardak et suyu
* yeterince tuz


Yapılışı
1.) Çok ince çentilmiş soğan yağda hafifçe kavrulur.

2.) Ayıklanmış, yıkanmış ve suyu sıkılmış bulgurlar kavrulan soğanlı yağın üzerine dökülür. Karıştırılarak birlkte beş dakika daha kavrulur.

3.) Kaynar olarak et suyu, yoksa su, tuz, kavrulmuş bulgurun üzerine dökülür, karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılarak hepsinin kaynaması sağlanır.

4.) Kaynamaya başlayan bulgur pilavının ateşi kısılır. Suyunu çekip üzeri delik delik oluncuya dek pişirilir. Kalan üç kaşık yağ tavada kızdırılır üzerine dökülür. Ağzı kapatılarak on dakika kadar öylece bırakılır. Sonra kapağı açılıp, karıştırılır, servis yapılır.

0 yorum: