Arapaşı Çorbası


Gerekli Malzemeler:
2 bardak un
4 kaşık yağ
3 bardak tavuk suyu
1 kaşık salça ya da 3 domates
1 piliç
*yeterince toz kırmızı biber
*yeterince tuz

Yapılışı:
1.) Evvela temizlenmiş piliç bütün olarak haşlanır. Etleri iyice yumuşatılır.

2.) Bir tepsiye şöyle Arapaşı yapılır: 2 bardak elenmiş un 1.5 bardak su içerisinde karıştırılarak eritilir. Sonra 3 bardak piliç suyu ile ateşte tuzu da katılarak koyuca bir bulamaç yapılır. Büyükçe bir tepsiye dökülür, düzgünce yayılır, sogutulur.

3.) Bir tencerede 3 kaşık yağ kızdırılır. 2 fincan un hafifçe kavrulur. Üzerine tuz ve 4 bardak piliç suyu, acı kırmızı biber katılır, karıştırılır, kaynatılır. Böylece çorba hazırlanmış olur. Bu çorbanın içine pişen pilicin etlerinden küçük parçalar halinde kemiksiz olarak katılır.

4.) Tepsinin içerisindeki unlu bulamaç masanın üzerine konur. Çorba da küçük kaplara katılarak sevis yapılır. Çorba çok sıcak, Arapaşı soğuk olur. Sofradakiler sini de önlerine düşüne kesilmiş parcalardan alarak sıcak çorbaya batırır öyle yerler.

Aklınızda Bulunsun:
Bilhassa soğuk kış günlerinde Burdur'da her evde yapılır, samimiyet içerisinde yenilir. Özelliği de toplu halde yenmesidir.

0 yorum: